Η ξακουστή Σαντορίνη!

Φημολογείται πως τη Σαντορίνη αρκεί να την επισκεφτείς μια φορά και θα την λατρέψεις αιώνια…

Αν ταξιδέψετε ακτοπλοϊκώς, η πρώτη εικόνα που θα συναντήσετε είναι το λιμάνι. Η θέα που αντικρίζει ο επισκέπτης καθώς το πλοίο πλησιάζει στην στεριά είναι απλά ανεπανάληπτη!  Ένας απότομος κοκκινόμαυρος βράχος 300 μέτρων, πρωταγωνιστεί κόβοντας την ανάσα, ενώ ψηλά στο χείλος του γκρεμού λευκά σπιτάκια και γαλάζιοι τρούλοι συνθέτουν μια εικόνα μοναδική στον πλανήτη Γη!-Η Σαντορίνη βρίσκεται στο ανατολικότερο τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Η ιδιαίτερη μορφολογία του νησιού οφείλεται στην ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής. Το αρχικά στρογγυλό νησί μετατράπηκε σε πεταλοειδές μετά την καταστροφική έκρηξη του 17ου αιώνα π.Χ. Η Σαντορίνη αποτελεί σήμερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό που δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από όλο τον κόσμο.

Η γεωγραφική δομή του νησιού οφείλεται στην ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής, έτσι το αρχικά στρογγυλό νησί έχει μετατραπεί σε ένα νησί με πεταλοειδή μορφή. Η εσωτερική μεριά του νησιού, η μεριά από το ηφαίστειο, η δυτική, είναι απόκρημνη (καλδέρα) ενώ η ανατολική ομαλή. Η επιφάνεια της Σαντορίνης είναι 76 τ.χλμ και στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ελαφρόπετρα που βοηθά στις καλλιέργειες αλλά και παλαιότερα σε εξαγωγή του πετρώματος σε μεγάλες ποσότητες από ορυχεία. Γνωστή για την παραγωγή της σε απίστευτης ποιότητας κρασί και ιδανικός προορισμός για παραλίες με κόκκινα και μαύρα χρώματα, παράξενα πετρώματα και εκπληκτικά τοπία!

Στο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου. Περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο και θαυμάστε τα ευρήματα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική περίοδο. Κατά την επίσκεψή σας στο νησί αξίζει να δείτε τα 5 κάστρα που χρονολογούνται από την ενετική περίοδο καθώς και τα πολυάριθμα θρησκευτικά μνημεία της μεταβυζαντινής εποχής. Οι λάτρεις του πολιτισμού θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν εντυπωσιακές μουσειακές εκθέσεις όπως τη συλλογή του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας που αποτελείται από προϊστορικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο νησί.

Source tresorhotels.com
Source tresorhotels.com

Που να πάτε
Οι παραλίες της Σαντορίνης θα σας συναρπάσουν με τη μοναδικότητα τους! Επισκεφτείτε τόσο τη Μαύρη όσο και την Κόκκινη Παραλία και θαυμάστε τα μοναδικά χρώματα των πετρωμάτων που συνθέτουν το παράκτιο τοπίο. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα στις οργανωμένες παραλίες των ανατολικών ακτών.

Κατά την διαμονή σας στο νησί, περιηγηθείτε στους γραφικούς οικισμούς της Οίας και των Φηρών που ‘στέκονται’ πραγματικά στο χείλος του γκρεμού. Περπατήστε στα στενά καλντερίμια με τα αρχοντικά καπετανόσπιτα και τα υπόσκαφα σπίτια θαυμάζοντας παράλληλα την ειδυλλιακή θέα προς την καλντέρα του ηφαιστείου.

Τι να κάνετε
Πολλές είναι οι δραστηριότητες που μπορείτε να συμμετάσχετε στη Σαντορίνη όπως αναρρίχηση, καταδύσεις, θαλάσσιο καγιάκ, ιππασία και πεζοπορία. Κατά την επίσκεψή σας μην λησμονήσετε να κάνετε το γύρο της καλντέρας με καΐκι, να περπατήσετε στην Παλαιά Καμένη και να βουτήξετε στα ζεστά θολά νερά που υπενθυμίζουν ότι το ηφαίστειο είναι ακόμα ενεργό!

Τέλος, για τους φανατικούς της νυχτερινής ζωής δεν θα μπορούσατε να επιλέξετε καλύτερο μέρος για διακοπές. Στη Σαντορίνη η νυχτερινή ζωή καλύπτει πλήρως όλα τα γούστα!